Wednesday, October 26, 2016

It's been a looonngggg story

Assalamualaikum 

It's been a long time not update anything in this blog.. 

This year becoming super duper busy since I gave birth to our little caliph in April 2016.

Let's begin the story with my super cute little boy 

My first baby story
Age I Got Pregnant 👣: 26 years
Age I Gave Birth 👶: 27 years
Due Date 📆: 06/04/2016
Day I Gave Birth 🎂: 04/04/2016
Pain Relief 💊: No
Time In Labour : 03.00am
Time Born : 05.17am
Natural or C section 🏥: natural
Weight 🎊: 2.83kg
Our precious :
Mirza Ukail bin Muhammad 


One month


2 months 


3 months


4 months


5 months

As of now already 6months 22 days



To my dearest son, 

Ibu & ayah love you so much.. Be a good son and caliph for Ibu & Ayah.

Friday, January 30, 2015

PRODUK FEBRUARI 2015 - TERLAJAK LARIS!!

Sekarang saya menambahkan bisnes dengan menjual produk kesihatan / kecantikan.
Untuk entry kali ni saya promote dahulu produk2 d'herbs.

Untuk tempahan bolehlah SMS/Whatsapp 0197896278 ya.

FB link: https://www.facebook.com/rohayu.hasan/media_set?set=a.960656307285471.1073741831.100000233314682&type=1&pnref=story

PANTY LINER BERHERBA


HARGA: RM6 SM / RM9 SS
(Postage RM6 SM / RM8 SS)


Berfungsi memastikan kawasan seluar dalam wanita sentiasa kering dan segar sepanjang hari.
Berfungsi memastikan kawasan seluar dalam wanita sentiasa kering dan segar sepanjang hari. Ianya juga dapat mengelakkan pembiakan bakteria pada seluar dalam,dan seterusnya mengakibatkan masalah lain pada bahagian sulit wanita. Berbeza dengan tuala wanita biasa, ianya lebih nipis oleh itu ia boleh digunakan pada setiap hari.dalam masa yang sama dapat mengurangkan masalah bau yang tidak menyenangkan pada vagina wanita yang aktif amatla digalakkan memakai panty liner berherba sekurang kurannya dua kali sehari bagi memastikan kesegaran bahagian keintiman sepanjang masa.

BERAT/ISIPADU
Panty Liner: 10 gram

BAHAN AKTIF
Non woven, air laid, release paper, green tea & aloe vera.

CELAK ARAB

HARGA: RM13 Sem Msia / RM 16 SS
(Postage RM6 SM / RM8 SS)

Imam al-Tirmizi meriwayatkan daripada Muhammad bin Hamid al-Razi, daripada Abu Daud Al-Tiyalusi daripada Abbad bin Mansur daripada ‘Ikrimah daripada Ibn Abbas, sesungguhnya Rasulullah SAW bersabda:“Bercelaklah kamu dengan ithmid, (ianya akan) mencerahkan pandangan, dan melebatkan rambut”.

KHASIAT CELAK ARAB
Membantu mencerahkan pandangan.
Ia juga dapat menyejukkan mata.
Membantu merangsang menumbuhkan bulu mata,
Memperbaiki pandangan mata serta mendatangkan rasa kasih sayang pada hati manusia.

KANDUNGAN CELAK ARAB
Olive Oil
Helianthus Annuus Oil (Sunflower Seed)

CARA PENGUNAAN CELAK ARAB
Aliskan celak Arab pada garisan kelopak mata.


BEDAK AURA PESONA BINTANG

HARGA: RM26 SM / RM29 SS
(Postage RM6 SM/ RM8 SS)

BEDAK PADAT
Bedak padat kemasan mutiara dan satin selembut sutera pada kulit. Teksturnya padat serta halus dan licin menjadikan kulit yang nampak kusam tampak gebu dan bercahaya.Terdapat 2 jenis Bedak Padat Aura Pesona Bintang; Mocha & Natural

KHASIAT BEDAK PADAT
Solekan bertahan lebih lama dan tidak berminyak pada kulit walaupun dipakai lebih 8jam.
SPF25 yang bertindak sebagai ejen penapis sinar suria untuk mengatasi masalah kulit berkedut, kering, berjeragat dan kusam.

CARA PENGUNAAN BEDAK PADAT
Untuk kesan lebih gebu dan halus, sapukan dahulu Diamond Foudation dengan sekata pada seluruh wajah.
Kemudian, pedapkan 2 Way Cake Aura Pesona Bintang untuk mendapatkan seri wajah bak bintang terkenal.
Gunakan span yang disediakan secara lembap ataupun berus pada wajah untuk kesan semulajadi

BENGKUNG MAK BIDAN

HARGA: RM35 Sem Msia / RM38 SS
(Postage RM6 SM / RM8 SS)
Set Khusus buat ibu-ibu yang baru bersalin, Membentuk badan yang lebih seksi
KEISTIMEWAAN BENGKUNG MAK BIDAN
Diperbuat dari kain belacu asli yang bermutu tinggi dan selesa digunakan
Mempunyai diameter yang besar, panjang dan mampu menutupi seluruh perut bermula dari bawah payudara hingga ke pinggul.
Mudah digunakan walaupun bersendirian kerana mempunyai 2 ikatan tali.
Boleh digunakan walaupun tidak di dalam pantang untuk mengekalkan kecantikan bentuk badan
Penggunaan berterusan bengkung Mak Bidan ini dapat merapatkan Otot Vagina
Membentuk kembali pinggul wanita yang kembang selepas bersalin kembali cantik persis anak dara


CARA MENGGUNAKAN BENGKUNG MAK BIDAN
Langkah 1

Lipat kain bengkung bermula dari kiri ke kanan
Lipat kain bengkung sebelah kanan pula ke kiri
Langkah 2

Masukkan tali disebelah kiri ke lubang jahitan disebelah kanan dari bawah
Selepas itu masukkan pula tali di sebelah kanan ke kiri berselang seli sehingga sampai ke lubang yang terakhir yang berada di paras bawah dada.
Langkah 3

Setelah sampai ke paras lubang yang terakhir, lilitkan ke dua-dua tali yang berlebih tadi ke belakang dengan cara bersilang (seperti anda mengikat tali kasut yang panjang).
Lilit sehingga simpulan yang terakhir berada di bahagian hadapan dan anda telah pun siap berbengkung.

GLOW B WHITE

HARGA: RM34 Sem Msia / RM37 SS
(Postage RM6 SM / RM8 SS)

Glow B White bukan sahaja menyerlahkan keremajaan kulit anda malah awet muda, kulit lebih tegang, gebu dan halus.
Untuk memperbaiki struktur kulit dan mencerahkan kulit 2x lebih berkesan daripada produk lain.

KHASIAT GLOW B WHITE
Sarang burung mampu membuatkan bahan-bahan aktif yang terkandung mudah menyerap jauh ke dalam lapisan kulit untuk membaikpulih struktur epidermis, menebalkan kulit dan menyamar garisan halus serta kedutan selain membekalkan keanjalan jangka masa panjang pada wajah.
Acai Berry merupakan antioksidan yang tinggi.Ekstrak tomato merupakan antioksidan yang tinggi.
Aloe vera menyembuhkan radang kulit disebabkan oleh terdedah kepada matahari juga dapat merawat kesan terbakar. menyembuhkan ulser, mengubati kulit kering dan penghapusan bekas luka.
Goji dapat menghapuskan radikal bebas, menggalakkan metabolisme, melancarkan pengaliran darah, mengoptimunkan fungsi hormon dan juga membaiki tenaga fizikal.
Kolagen menggalakkan kekenyalan dan keanjalan kulit

KANDUNGAN GLOW B WHITE
Tuangkan ke dalam mulut tanpa dibancuh dengan air dan rasai keenakan serta merta Glow BWhite dengan perasa asli gabungan Strawberry dan Acai Berry.
Boleh diambil 1-2 kali sehari sebelum atau selepas makan pada bila-bila masa ia juga sesuai untuk wanita dan lelaki

CARA PENGUNAAN GLOW B WHITE
Simpan di tempat yang sejuk.
Untuk kesan berganda gunakan bersama Juliat Beauty Soap.
Berat/Isipadu Glow BWhite: 17mlx10 peket.
Kecantikan sebenar bermula dari dalam, dengan Glow Bwhite anda mampu mengecapi kulit cerah dan gebu sempurna

LIPSTIK COLLAGEN

HARGA: RM 24 Sem Msia / RM 27 SS
(Postage RM6 SM / RM8 SS)

Sebagai penyeri warna bibir semulajadi mengikut suhu badan dan darah serta eelembapkan bibir yang kering dan merekah.

Pelbagai faktor boleh menyebabkan warna bibir nampak kusam, tidak menarik, merekah dan mengelupas apabila menggunakan lipstik yang terdapat dipasaran. Tetapi menggunakan Lipstik Collagen Treatment, masalah bibir tidak berlaku lagi.

KHASIAT LIPSTIK COLLAGEN
1. Sebagai penyeri warna bibir semulajadi mengikut suhu badan dan darah.
2. Melembapkan bibir yang kering dan merekah.
3. Sesuai juga untuk bibir yang gelap akibat merokok dan faktor keturunan.
4. Sesuai digunakan oleh lelaki dan wanita.

KANDUNGAN LIPSTIK COLLAGEN
Gamat-antioksidan semulajadi yang bertindak memberi perlindungan terhadap radikal bebas punca kerosakan dan kemerosotan sel.
Minyak Biji Anggur merupakan antioksidan yang baik yang dapat menghalang radikal bebas merosakkan kulit.
Collagen menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan maka menegang, menganjal dan melembapkan kulit.
Propolis sebagai penetral racun dalam tubuh dan sekaligus anti oksidan kuat

MAKBUL MUNAJAT

HARGA: RM 22 SM / RM25 SS
(Postage RM6 SM / RM8 SS)
Krim panas pelbagai guna, boleh digunakan untuk seisi keluarga. Kehangatannya berkesan dan lebih mudah meresap.

Makbul Munajat adalah krim panas pelbagai guna, boleh digunakan untuk seisi keluarga. Kehangatannya 2 kali lebih berkesan dan lebih mudah meresap

KHASIAT MAKBUL MUNAJAT
Sapuan pada perut, sendi dan otot.

KANDUNGAN MAKBUL MUNAJAT
1. Halia
2. Serai
3. Limau Purut

CARA PENGUNAAN MAKBUL MUNAJAT
Picit sedikit di tapak tangan, kemudian sapukan dengan sekata dibahagian yang diperlukan.
PERHATIAN : Makbul Munajat adalah 2 kali lebih panas,sekiranya anda pertama kali menggunakannya, sila guna dalam kuantiti yang sedikit.
Untuk kegunaan luar sahaja.

COKLAT PINTAR IBNU SINA

HARGA JUAL: RM 33.90
HARGA DROPSHIP : RM 24

Harga : RM29 Sem Msia / RM32 SS
(Postage RM6 Sem Msia / RM8 Sabah Sarawak)

Meningkatkan sistem keimunan
Meningkatkan daya ingatan dan daya tumpuan minda
Sesuai untuk kanak-kanak dari umur 2 tahun ke atas, remaja yang menghadapi peperiksaan. Orang dewasa yang pelupa dan golongan orang tua...
Mempunyai anti oksida yang tinggi menghalang serangan radikal bebas kepada sel badan.
100% semula jadi tidak mempunyai lemak, kolestrol dan gula. Sesuai untuk pesakit diabetis.

KANDUNGAN COKLAT PINTAR IBNU SINA
Bahan Aktif Coklat Pintar Ibnu Sina :

Serbuk Koko berkualiti
Susu kambing
Kolostrum
Gingko
Isomalt
Susu Skim
Multi Vitamin B&C

CARA MENGGUNAKAN COKLAT PINTAR IBNU SINA
Ambil 2-3 biji sehari bila-bila masa
Disarankan membaca selawat 3x dan Al-Fatihah 1x serta berdoa dan berniat sebelum mengambil Tablet Coklat Pintar Ibnu Sina. Agar minda lebih cergas dan pintar.

DIET GOLD

HARGA: RM 35 Sem Msia / RM 38 SS
(Postage RM6 SM / RM8 SS)

Bukan sahaja mudah dinikmati, dan rasa yang enak. Berkesan dan selamat pada mereka yang ingin mengecapi berat badan ideal. Tidak lagi dipanggil GERGASI !!!!

Diet Gold kini bukan sahaja mudah dinikmati, malah rasa ia juga enak. Ia juga berkesan dan selamat pada mereka yang ingin mngecapi berat badan ideal hari ini.

KEBAIKAN DIET GOLD
Membuang lemak yang tidak diperlukan badan.
Antioksidan dan menyahtoksik dalam sistem pencernaan.
Mengurangkan selera makan dan memberikan rasa kenyang sepanjang hari.
Membantu mengecilkan lengan, pinggang, punggung dan peha.
Membantu mengempiskan perut yang buncit.
Sesuai untuk kegunaan lelaki dan wanita.

KANDUNGAN DIET GOLD
Wheat Fibre bermanfaat untuk melancarkan fungsi pencernaan.
Oat Fibre terdiri daripada peratusan kompleks karbohidrat yang tinggi.Ia juga bersifat rendah lemak secara semulajadi dan bermanfaat untuk melancarkan fungsi pencernaan.
Apple Fibre serat yang terkandung untuk melancarkan fungsi pencernaan.
Physillium Husk kaya dengan fiber. Secara traditional, ia digunakan untuk mengatasi sembelit. Ia juga berpotensi untuk mengurangkan kolesterol dalam darah.
Senna Leaf dapat menghilangkan sembelit. Ia sangat efektif dalam melarutkan lemak dan racun untuk mengembalikan kesegaran tubuh.

MAKLUMAT LAIN BERKENAAN DIET GOLD
Simpan di tempat yang kering pada suhu bilik.
Tidak digalakkan bagi wanita yang mengandung.

CARA PENGUNAAN DIET GOLD
Campurkan 1 sachet kedalam 1/2 cawan air suam dan kacau hingga larut. Tambahkan air suam/sejuk, minum segera dan banyakan minum air kosong.
Ambil 1 x Sehari selepas makan sarapan pagi.


GAMOLEX GOLD

HARGA: RM82 SM / RM 85 SS
(Postage RM6 SM / RM8 SS)
Diperbuat daripada pati gamat,buah delima,sarang burung serta 30 ramuan herba terbaik dunia merawat 1001 segala penyakit. Anda pasti berpuashati!!!

Gamolex Gold diperbuat daripada pati gamat,buah delima,sarang burung serta 30 ramuan herba terbaik dunia merawat 1001 segala penyakit.Sesuai untuk lelaki dan wanita.

KHASIAT GAMOLEX GOLD
1. Mencegah penyakit seperti angin hamar,gastrik,ulser,kaki pecah
2. Masalah kitaran haid dan dalaman wanita
3. mengurangkan parut dan mengatasi masalah bibir kering
4. Menaikkan seri wajah dan serta menyuburkan rambut
5. Mengawal darah tinggi dan kencing manis

CARA PENGAMBILAN GAMOLEX GOLD
Ambil 2 sudu besar setiap pagi dan 2 sudu besar setiap malam sebelum makan

KANDUNGAN GAMOLEX GOLD
1. Cranberries
2. Tribulus
3. Roselle
4. Apricot
5. Acai berry
6. Zaffaran
7. Sarang burung
8. Manggis
9. Aloe vera
10. Gamat
11. Kurma

KAPSUL LUNAS R'SDONG

HARGA: RM 34 Sem Msia / RM 37 SS
(Postage RM6 SM / RM8 SS)

Mengatasi masalah jerawat dan resdung.
KEBAIKAN KAPSUL LUNAS R'SDONG
Mengatasi masalah jerawat

KANDUNGAN KAPSUL LUNAS R'SDONG
1. Barringtonia Racemosa (Putat Padi)
2. Champereia Griffthii (Chemperai)
3. Castanopsis (Berangan)

CARA MENGGUNAKAN KAPSUL LUNAS R'SDONG
2 kapsul 2 kali sehari selepas makan

LOSYEN PUTIH SUSU

HARGA: RM21 SM / RM23 SS
(Postage RM6 SM / RM8 SS)
Kini rahsia kecantikan wanita bangsawan dikongsi bersama… Terhangat Dipasaran !!!

KEISTIMEWAAN LOSYEN PUTIH SUSU
Badan menjadi lebih segar
Kulit lebih gebu & bersih
Halus & Berseri-seri
Meninggalkan impak persona pada badan
Meninggalkan haruman yang berpanjangan
Gabungan Vitamin E & C serta collagen
Mengatasi masalah parut & jerawat badan.

CARA PENGGUNAAN LOSYEN PUTIH SUSU
Sapu Losyen di seluruh badan & susurkan ke bahagian badan terutamanya di celah peha, di bawah lengan, siku, lutut & biarkan sehingga kering.

MASKARA ARAB

Maskara Arab dengan bahan asli dari Timur Tengah.
HARGA: RM 24 Sem Msia / RM26 SS
(Postage RM6 SM / RM8 SS)

CARA PENGGUNAAN MASKARA ARAB
Letakkan berus Maskara Arab berherba pada sisi bulu mata, secara perlahan-lahan, sapukan maskara dari akar sampai ke hujung bulu mata dengan zig zag. Cuba beberapa posisi lain untuk menambah lentikkan dan mampu melebatkan bulu mata.

KANDUNGAN MASKARA ARAB
1. Bunga Raya
2. Lidah Buaya
3. Buah Zaiton

SHAMPOO SUPER LEBAT

Harga: RM23 Sem Msia / RM26 SS
(Postage RM6 Sem Msia/ RM8 SS)

Dirumus khas daripada 100% herba yg diperkaya dengan vitamin dan protein untuk kesuburan dan mempercepatkan pertumbuhan rambut.

Super lebat shampoo dirumuskan khas daripada 100% herba yg diperkaya dengan vitamin dan protein untuk kesuburan dan mempercepatkan pertumbuhan rambut,khusus bagi masalah rambut bercabang,kering,gugur dan kelemur dapat diatasi.
Untuk kesan berganda gunakan bersama Super Lebat Cream untuk kekal hitam,gelap dan harum.Sesuai untuk semua jenis rambut kering,normal dan berminyak dan boleh digunakan oleh lelaki atau pun perempuan.

KEBAIKAN SHAMPOO SUPER LEBAT
Mengekalkan rambut asli kehitam-hitaman
Digunakan sebagai shampoo harian
Membekalkan oksigen kepada rambut untuk pertumbuhan dan menguatkan akar.
Mengatasi masalah gugur,beruban,kelemumur dan melebatkan rambut.

KANDUNGAN SHAMPOO SUPER LEBAT
1. Extract of hisbicus
2. Virgin coconut oil
3. Oive oil
4. Spirulina
5. Mengkudu
6. Vitamin dan mineral
7. Citrus hystrix
8. Delonized water

Tuesday, January 13, 2015

Permulaan 2015 - Berjinak sebagai agen dropship kain pasang

Bismillah & salam,

Alhamdulillah dipanjangkan usia nya untuk menghadapi hidup pada tahun 2015.

Permulaan tahun baru saya mulakan dengan aktiviti sebagai agen dropship kain pasang.

Jom tengok kain pasang yang ada

Valentina Italian Dull Satin

High Quality, Kain lembut, terletak, licin, tidak jarang dan tidak berkedut.
Sangat selesa dan tidak panas.
Sesuai untuk buat baju kurung, Baju Melayu, Blouse, Skirt, Jubah atau shawl.

Bidang 45"
Panjang kain 4 meter

Harga:
RM80 Sem. Malaysia  termasuk kos penghantaran
RM83 Sabah/Sarawak termasuk kos penghantaran


SMS 019 789 6278 cepat-cepat sementara stok masih ada








Japanese Cotton

Gred AAA 100% Cotton
Imported, High Quality, Tidak jarang, Tidak mengecut, Tidak
berbulu selepas dibasuh, Kurang renyukan & mudah digosok, Lasak

Sejuk & selesa dipakai
Panjang kain 4 meter, Bidang 45’
 Boleh mix and match corak kain (2meter +2meter)
 Nak beli per meter pun boleh


Harga:
RM80 Sem. Malaysia  termasuk kos penghantaran
RM83 Sabah/Sarawak termasuk kos penghantaran


SMS/Whatsapp 019 789 6278 untuk lebih banyak pilihan kain

































Welcome back!! It's New Year 2015

Bismillah & salam, 

dah lama sangat blog ni tak buka..almost 2 years maybe.
terlalu banyak cerita yang nak dikongsikan disini

Jom kita recap apa yang dah berlaku sepanjang 2014 

11.01.2014 - Officially engaged. Alhamdulillah 




31 Jan, 1 &2 Februari 2014 - Trip to Kedah with Mr. Fiance


7 April 2014 - Mr. Fiance's Birthday Celebration 


Beberapa bulan seterusnya tengah sibuk nak uruskan majlis perkahwinan..Jadi nyer tak banyak sangat picture yang nak share plus banyak gambar yang hilang (external hard disk hilang...sobs sobs)

Taraaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Jom layan gambar kawen 

12 September 2014 | Ijab Qabul, Felda Pemanis 2 Segamat, Johor



12 September 2014 | Berinai, Felda Pemanis 2 Segamat Johor 



13 September 2014 | Bersanding, Felda Pemanis 2 Segamat, Johor

pagi nyer dalam pkl 10pg ada buat majlis khatam Al-Quran tapi takde pic yg smpt nk snap. 


Outdoor | Sekolah Menengah Teknik Segamat & Landasan Kereta Api Segamat



14 September 2014 | Bertandang, Felda Keratong 5, Pahang 




Alhamdulillah semuanya perancangan tahun 2014 berjalan dengan lancar..Selamat sudah bergelar Puan..

Semoga tahun 2015 memberi lebih makna buat kami dan anda semua. Amin